Görsel Hafıza Nedir? Görsel Hafıza Geliştirme Teknikleri Nelerdir?
Hafıza Teknikleri ve Görsel Öğrenme Teknikleri setlerimize gelen müthiş geri beslemelerden kazandığımız özgüven, sizlerden aldığımız güç ve enerji ile ilerlemeye devam ediyoruz.
Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS gibi sınavlar için çalışanların en çok zorlandıkları hususlardan birisi de ezberlenen konuların unutulmamasıdır. Bunun için verilen tavsiyeler arasında; çok kitap okumak ve çok fazla soru çözmek başı çekmektedir. İlave olarak konuyu anlatan ve görsel hafıza teknikleri ya da başka bir deyişle fotografik hafıza teknikleri ile desteklenen ders videolarını seyretmek gibi tavsiyeler de sıralanıp gitmektedir. Ancak konunun unutulmaması için, hangi teknik veya tekniklerin kullanılacağı kısmı bu noktada büyük önem arz etmektedir. Görsel hafıza teknikleri (fotografik hafıza teknikleri) ve işitsel hafıza teknikleri konularında daha detaylı bilgi almak için Hafıza Teknikleri konulu yazımızı inceleyebilirsiniz.
İnsanların okuduklarının yüzde onunu, duyduklarının yüzde yirmisini, gördüklerinin ise, yüzde otuzunu hatırladıkları bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu oran hem görüp hem de duyma ile yüzde elli seviyesine; görüp, duyup, söyleyerek yüzde seksen seviyesine çıkmaktadır. Bunlara bir de dokunma eklendiğinde hatırlama oranı yüzde doksan seviyesine çıkarılabilmektedir.
İnsanların gördükleri nesneleri daha iyi anlamalarının en önemli sebeplerinden birisi de beynin somut nesneleri daha iyi anlamlandırıyor olmasıdır. Yapılan araştırmalardan da anlaşılacağı üzere görsel hafıza teknikleri öğrenmede çok önemli bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Konu ile ilgili daha fazla bilgi edinmek isteyenlere Video Dersler başlıklı linkimizi incelemelerini tavsiye ederiz.
Kitaplarının kenarlarına öğrenilen bölümü hatırlatacak sembol ve resimler çizdirilmelidir. Sembol ve resimler tamamen her öğrencinin kendi isteğine bırakılmalıdır. Özellikle karmaşık konuların çizimlere dönüştürülerek daha anlaşılır bir hale getirilmesi sağlanmalıdır. Örneğin İngilizce kelime öğrenme, bu şekilde çok kolaylaşmaktadır.
Ders çalışırken renkler kullanılmalı ve okuma yaparken önemli görülen yerlerin altı çizdirilmelidir. En önemli konulardan birisi de dikkat dağılmaması için sessiz ve düzenli bir çalışma ortamında çalışılmalıdır. Ders dinlenirken mutlaka not alınmalı, konudan ne anlaşıldı ise birkaç cümle ile ifade edilmelidir. Firmamızın isminden de anlaşıldığı üzere bu yola siz değerli müşterilerimizin öğrenme hayatına daha fazla dinamizm getirmeyi amaçlayarak çıktık. Görsel Öğrenme Teknikleri sayesinde kazandığımız özgüven sayesinde sizlerden aldığımız güç ve enerji ile ilerlemeye devam ediyoruz.
Ülkemizde yapılan her türlü sınava hazırlanan herkesin daha başarılı olabilmeleri için setlerimiz ile tanışmasını isteriz. Siz de tanıtımını yaptığımız dokümanlarla eğitim hayatınızda başarıyı daha kolay yakalayabileceksiniz. Detaylı bilgi için bizi arayın.