Hafıza Teknikleri

HAFIZA TEKNİKLERİ

Hafıza teknikleriyle KPSS, hafıza teknikleriyle TYT, hafıza teknikleriyle ALES, hafıza teknikleriyle DGS, setlerimiz ve anlayarak hızlı okuma, hafıza teknikleriyle Coğrafya, hafıza teknikleriyle Anayasa, zihin haritaları ile Türkçe,  hafıza teknikleriyle Tarih, sayısal/sözel mantık videolarımız ile sınavlarda nasıl başarıya ulaşılacağını öğrenecek ve artık sınavlardan korkmayacaksınız.

 

Hafıza teknikleri nelerdir? Hafıza Teknikleri Eğitimleri Nelerdir?

Bilim çevreleri tarafından son zamanlarda sıklıkla tekrarlanan gerçek; Zayıf hafıza yoktur sadece eğitilmemiş ve disipline edilmemiş hafıza vardır. 

Yaşadığımız çağda artık başarılı olmanın yolu, bilgiye hızlı bir şekilde sahip olmak, bu bilgiyi kullanarak analiz yapmak ve sonuca ulaşmaktan geçmektedir. Bütün bunları yapabilmenin yegâne şartı güçlü bir hafızaya sahip olmayı gerektirir. Düşünün ki üst düzey bir grup önünde müdürü olduğunuz şirkete ait bir sunum yapıyorsunuz. Şirkete ait bazı veriler aklınıza gelmiyor. Daha da kötüsü yurt dışı ortağınız ile İngilizce konuşurken söylemek istediğiniz ifadeye ait İngilizce kelimeler bir türlü aklınıza gelmiyor. Kısacası hafızanız ve beyniniz sizi yolda bırakmaya başladı. Kendi kendinize hafızanızın ne kadar zayıf olduğundan şikâyette bulunuyorsunuz.

İngilizce kelimeler, Beynin Bilgi İşleme Modeli, Görsel ve Duysal Hafıza, KPSS, DGS, TYT

Aslında kendinize haksızlık yapıyorsunuz. Zira bilim çevreleri tarafından son zamanlarda zayıf hafıza olmadığı sadece eğitilmemiş ve disipline edilmemiş hafıza olduğu her fırsatta vurgulanmaktadır. Bu anlamda beyin bir kütüphane olarak düşünülebilir. Binlerce kitap, ansiklopedi, dergi gibi yazılı ve görsel bilgi bu kütüphanenin raflarında bulunur. Eğer siz bu yazılı ve görsel materyali bu kütüphanenin raflarına uygun şekilde yerleştirmezseniz bu dokümanlara ihtiyacınız olduğunda bulmanız mümkün olmaz.

Beynin Bilgi İşleme Modeli

Beynin bilgi işleme modelinde üçlü bir kayıt sistemi mevcuttur. Dışarıdan bize ulaşan tüm bilgi ve uyarıcılar ilk olarak beynin duysal kayıt merkezine ulaşır. Buraya gelen bilginin küçük bir kısmı kısa süreli kayıt bölümüne aktarılır. Burada ancak kodlanabilen bilgi uzun süreli hafızaya ulaşır. Yani öğrendiğimizi düşündüğümüz bilgilerin büyük bir bölümü uzun süreli kayıt yapılmadan ya duyusal ya da kısa süreli hafızada kaybolur gider. Hafıza teknikleri ile aslında yapılan bilginin doğru kodlamalar ile uygun raflara yerleştirilmesini sağlamaktır. Bu kapsamda hafıza ile ilgili olarak hazırlamış olduğumuz Görsel ve Duysal Hafıza başlıklı makalemizi okuyarak hafızanın gizli dünyasına bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Bilimsel olarak etkinlikleri kanıtlanmış olan hafıza tekniklerinin yer aldığı video derslerimizi takip ederek DGS, KPSS, TYT gibi pek çok sınavda başarınızı katlayabilirsiniz. Özellikle ezber gerektiren İngilizce kelimeler ile Coğrafya, Matematik ve Tarih gibi derslerde öğrenme zorluklarını kolaylıkla aşabilirsiniz. Pek çok video derslerimizden bir tanesi olan Görsel Hafıza ile KPSS, DGS, TYT başlıklı makale, sizlere sınavlarda başarılı olmanın artık hiç de zor olmadığını anlatmaktadır.